Goed luisteren naar je lichaam is belangrijk voor een beter welzijn, dat weet je vast wel. En het vraagt aandacht, geduld, zelfreflectie en volharding om de signalen te 'horen'. Want je lichaam is voortdurend met je in gesprek. Maar door ons drukke bestaan lijken we te vergeten hoe te 'luisteren naar ons lichaam'. Hier volgen enkele tips om er beter in te worden. En hoe vaker je dit oefent hoe makkelijker het voor je wordt. Hier komen ze:
Je wist dit natuurlijk al 😉. Alleen, weten zonder toepassen is niet echt weten. Echt luisteren naar je lichaam vergt dus aandacht, geduld, introspectie en doorzettingsvermogen.
Ik wil graag nog een belangrijk element toevoegen: onze emoties en het begrijpen van hun doel. Want ook emoties fungeren als boodschappers die ons iets willen vertellen; ze zijn als belangenbehartigers van onze ziel. (Dit is niet mijn citaat, maar ik sta er volledig achter.)
Soms zijn emoties niet comfortabel, maar ze bevatten waardevolle informatie en kunnen aanzetten tot actie. Het woord 'emotie' komt niet voor niets van het Latijnse woord 'movere', wat 'bewegen' betekent. Emoties willen ons dus helpen overleven door ons in beweging te zetten.
Daarom is beter leren voelen effectiever dan je beter leren voelen (een interessante gedachte 😉). Hier zijn enkele veelvoorkomende, normale gevoelens en waar ze je aan kunnen herinneren:
*Existentiële angst of pijn gaat over zorgen maken over dingen als de eindigheid van het leven, een gevoel van eenzaamheid of angst om verkeerde keuzes te maken. Dit soort pijnen ervaren we allemaal wel eens. Het zijn universele gevoelens die we allemaal kennen.
Emoties; voor de een een vriend, voor de ander een ongewenste gast. Ze zijn er voor ons welzijn... Sta ze daarom toe als eregasten in je leven.
Hoe goed luister jij naar je lichaam en jouw emoties? Als ik je een suggestie mag doen, onderzoek dan dagelijks minimaal één van jouw bovenstaande emoties en aansprekende tips.
Ik wens je waardevolle ontdekkingen toe wanneer je gaat experimenteren met het opmerken van de signalen van je lichaam. Weet dat ik voor je klaar sta als je erover wilt praten. En tijdens een of meerdere verdiepende gesprekken kan ik je ook aanvullende oefeningen en/of ondersteunende ontspanningsmassages geven om je nóg beter kunnen te begeleiden bij goed leren luisteren naar je lichaam.
Hoe ‘klinkt’ dit voor jou 😉 .
Warme groet, Anita
CONTACTGEGEVENS
Maandag 09.30 - 17.00 uur
Dinsdag 09.30 - 17.00 uur
Woensdag 09.30 - 17.00 uur
Donderdag 09.30 - 17.00 uur
Vrijdag 09.30 - 17.00 uur
Avonden: Ga naar mijn online agenda via 'Afspraak maken' en zie de beschikbaarheid.